Skip links

Αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική: Έντονο ενδιαφέρον από Έλληνες & ξένους αγοραστές

Η Χαλκιδική είναι ένας από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Ωστόσο, πολλοί δεν περιορίζονται απλώς σε ολιγοήμερες διακοπές,  αλλά επενδύουν στην αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική με συνέπεια να παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στο συγκεκριμένο τομέα του real estate, ειδικά από υπηκόους ξένων χωρών. 

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι η αυξημένη ζήτηση για αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πανέμορφες παραλίες της, αλλά και στη γειτνίαση με τη Θεσσαλονίκη, που διαθέτει μεγάλα εμπορικά κέντρα, αλλά και αεροδρόμιο για εύκολη πρόσβαση. 

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα μιλήσουμε για τις περιοχές που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσον αφορά την αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική, αλλά και τις εθνικότητες των επενδυτών. 

Αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική: Εθνικότητες

Η Χαλκιδική αποτελεί επιλογή για μεγάλο ποσοστό υπηκόων από Βαλκάνια και Ευρώπη, ωστόσο έχει μειωθεί πλέον κατακόρυφα η ζήτηση από Ρώσους. Μάλιστα, το συντριπτικό ποσοστό των υπηκόων ξένων χωρών όπως φυσικά και των Ελλήνων στρέφονται στην αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική για ιδιοκατοίκηση. 

Στόχος είναι να έχουν μία παραθεριστική κατοικία για την οικογένεια τους, ενώ ένα μικρό ποσοστό από αυτούς επενδύουν στην αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική με σκοπό την εκμετάλλευση, κυρίως για βραχυχρόνια μίσθωση. Ας δούμε όμως ποιες είναι οι εθνικότητες που ενδιαφέρονται για την αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική: 

  • Βαλκάνιοι: Οικογένειες από γειτονικές Βαλκανικές χώρες στρέφονται στην αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική, καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και μπορούν να φτάσουν ακόμη και οδικώς σε μερικές ώρες. 
  • Υπήκοοι Ευρωπαϊκών χωρών: Γερμανοί, Γάλλοι, αλλά και Σκανδιναβοί δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον. Μάλιστα, αρκετοί είναι και αυτοί που προχωρούν σε αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική, προκειμένου να μείνουν στην Ελλάδα μετά τη συνταξιοδότηση τους.
  • Ισραηλινοί: Καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον από Ισραηλινούς αγοραστές, οι οποίοι συνήθως επιλέγουν μεγάλα και ακριβά ακίνητα, οικόπεδα και αγροτεμάχια προς ανάπτυξη. Έχει παρατηρηθεί ότι όσον αφορά την αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική αρκετοί Ισραηλινοί αναζητούν μεγάλες μονοκατοικίες με πολλά δωμάτια, αλλά και έξτρα παροχές όπως κήπο και πισίνα.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως έχει πλέον «παγώσει» το ενδιαφέρον των υπηκόων Ρωσίας για αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική, το οποίο ήταν ιδιαίτερα αυξημένο για μία μεγάλη χρονική περίοδο.  

Στη Recon διαθέτουμε άριστη γνώση της αγοράς ακινήτων, αλλά και του νομικού και φορολογικού πλαισίου, ώστε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με επαγγελματισμό και αντικειμενικότητα.

Περιοχές με αυξημένη ζήτηση 

Υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές στη Χαλκιδική όπου μπορεί κάποιος να αναζητήσει εξοχικό σπίτι. Ωστόσο, πολλές φορές η αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η εγγύτητα στη θάλασσα ή σε δασικές εκτάσεις, η διασκέδαση, η ησυχία και φυσικά το κόστος. Ας δούμε, όμως, ποιες είναι οι περιοχές που προτιμούν πολλοί υποψήφιοι αγοραστές και γιατί:  

Κασσάνδρα 

Το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής έχει πάρα πολλούς οικισμούς και συνήθως συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ατόμων που θέλουν να είναι κοντά σε νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια για διασκέδαση, καλό φαγητό, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή. 

Νικήτη και Ν. Μαρμαράς

Πρόκειται για δύο γειτονικές περιοχές με υπέροχες παραλίες, στις οποίες, επίσης, παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική. Στους συγκεκριμένους οικισμούς έχουν κατασκευαστεί και αρκετά συγκροτήματα κατοικιών με μικρά ή μεγαλύτερα εξοχικά σπίτια, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε υποψήφιου αγοραστή.  

Απευθυνθείτε σε αξιόπιστους επαγγελματίες 

Εάν βρίσκεστε στη διαδικασία για αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική είναι ιδιαίτερα σημαντικό να απευθυνθείτε σε αξιόπιστα γραφεία real estate. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι θα συνεργαστείτε με επαγγελματίες που γνωρίζουν την αγορά και θα προσπαθήσουν να βρουν το κατάλληλο ακίνητο ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. 

Στη Recon προσφέρουμε εξατομικευμένες συμβουλές στους τομείς της αγοράς, πώλησης ή διαχείρισης ακινήτου. Είτε ενδιαφέρεστε για αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική, μίσθωση ή εκμετάλλευση ακινήτου στη Recon φροντίζουμε, ώστε κάθε διαδικασία που αναλαμβάνουμε να διασφαλίζει τα συμφέροντα σας και παράλληλα να γίνεται με ασφάλεια και διαφάνεια.

Explore
Drag