Skip links

Ενοικίαση σπιτιών στη Θεσσαλονίκη: Που παρατηρείται αυξημένη ζήτηση

Η ζήτηση για ενοικίαση σπιτιών στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται αυξημένη σε πολλές περιοχές, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα διαμερίσματα προς ενοικίαση να αποτελούν μήλον της έριδος ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους, γι’ αυτό και ανά περιόδους παρατηρούνται σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων. 

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναφερθούμε στις περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση όσον αφορά την ενοικίαση σπιτιών στη Θεσσαλονίκη και θα δούμε γιατί οι αγγελίες σπιτιών στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στα μεγάλα αστικά κέντρα αποτελούν τη βασικότερη μέθοδο αναζήτησης κατοικίας. 

Στη Recon, μία εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των ακινήτων, είμαστε στη διάθεση σας για να σας παρέχουμε έγκυρη και σωστή πληροφόρηση είτε πρόκειται για ενοικίαση σπιτιών στη Θεσσαλονίκη είτε για αγορά, διαχείριση ή επένδυση. 

Διαμερίσματα προς ενοικίαση 

Υπάρχουν αρκετές περιοχές, στις οποίες διαχρονικά παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για ενοικίαση σπιτιών στη Θεσσαλονίκη είτε λόγω εισροής ξένων υπηκόων και πληθυσμιακής αύξησης, είτε λόγω έλλειψης νέων κατοικιών. 

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι περιοχές και γιατί εκεί τα διαμερίσματα προς ενοικίαση γίνονται ανάρπαστα. 

 • Κέντρο: Ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης αποτελεί την ιδανική κατοικία για μία μεγάλη μερίδα πολιτών, καθώς συγκεντρώνει μία σειρά από πλεονεκτήματα. Μάλιστα, η ζήτηση για διαμερίσματα προς ενοικίαση στο κέντρο αποτελεί μία ειδική κατηγορία, την οποία και θα αναλύσουμε διεξοδικά λίγο παρακάτω.
 • Καλαμαριά: Αποτελεί αγαπημένη περιοχή όσον αφορά την ενοικίαση σπιτιών στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται σχετικά κοντά στο κέντρο, διαθέτει αρκετά καινούρια σπίτια και προσφέρει μία σειρά από ανέσεις, που εξασφαλίζουν ένα καλό βιοτικό επίπεδο. 
 • Εύοσμος: Όταν μιλάμε για σπίτια στη Θεσσαλονίκη προς ενοικίαση ο Εύοσμος καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις στην προτίμηση νέων ζευγαριών και οικογενειών. Τα διαμερίσματα προς ενοικίαση γίνονται ανάρπαστα, καθώς πρόκειται για μία περιοχή με ταχύτατη εξέλιξη που συγκεντρώνει ότι μπορεί να χρειαστεί μία οικογένεια. 
 • Πυλαία – Τούμπα – Χαριλάου: Αποτελούν περιοχές «φιλέτα» όταν αναφερόμαστε στην ενοικίαση σπιτιών στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένη ζήτηση σε μόνιμη βάση, καθώς πρόκειται για περιοχές με καλό βιοτικό επίπεδο, μεγάλη τοπική αγορά και αρκετά νεόδμητα ακίνητα. 
 • Θέρμη: Εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος η ενοικίαση σπιτιού παρουσιάζεται αυξημένη στην περιοχή της Θέρμης παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ακίνητα. Η ζήτηση για διαμερίσματα προς ενοικίαση προέρχεται κυρίως από εργαζόμενους σε επιχειρήσεις, αλλά και δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται σε υπηρεσίες και φορείς της περιοχής. Ωστόσο, λόγω της τεράστιας οικιστικής ανάπτυξης η Θέρμη αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές και για αγορά διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη.  
 • Προάστια: Το ενδιαφέρον για ενοικίαση σπιτιών στη Θεσσαλονίκη στρέφεται τα τελευταία χρόνια και προς Νέα Ραιδεστό, Σουρωτή, Αγία Παρασκευή, Ωραιόκαστρο, αλλά και Χορτιάτη. Στις περιοχές αυτές διατίθενται διαμερίσματα προς ενοικίαση σε αρκετά καλύτερες τιμές σε σύγκριση με τον κεντρικό δήμο ή την Καλαμαριά.  

Διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης 

Το διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης αποτελεί την ιδανική κατοικία για ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων, καθώς προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Ποια είναι αυτά; Στο χώρο που αφορά την ενοικίαση σπιτιών στη Θεσσαλονίκη, ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης σημαίνει: 

 • Άμεση πρόσβαση στην εργασία για μία μεγάλη μερίδα ατόμων
 • Ευκολότερη καθημερινότητα, καθώς υπηρεσίες, φορείς, εμπορικά καταστήματα είναι συγκεντρωμένα σε μία περιοχή
 • Άπειρες επιλογές για ψυχαγωγία, χώροι πολιτισμού και ζωηρή ατμόσφαιρα αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για πολλά άτομα
 • Καλή ποιότητα ζωής, καθώς οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε πάρκα, χώρους άθλησης και φυσικά στην παραλία

Ωστόσο, ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης είναι αρκετά δυσεύρετο, καθώς δεν υπάρχει οικιστική ανάπτυξη. Γι’ αυτό άλλωστε και στον τομέα που σχετίζεται με την αγορά διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη και πάλι η περιοχή του κέντρου θεωρείται από τις πιο ακριβές, λόγω της έλλειψης ακινήτων.  

Αγγελίες σπιτιών: Θεσσαλονίκη 

Έχει διαπιστωθεί ότι η ενοικίαση σπιτιών στη Θεσσαλονίκη βασίζεται σε συντριπτικό ποσοστό στις καταχωρήσεις είτε σε πλατφόρμες ενοικίασης ακινήτων είτε στις ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων. Η αναζήτηση ακινήτων μέσα από αγγελίες σπιτιών στη Θεσσαλονίκη (rental apartments Thessaloniki όπως το αναζητούν οι υπήκοοι ξένων χωρών), όπως και σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, αποτελεί την πιο συνηθισμένη λύση, καθώς συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα. 

 • Τεράστια ποικιλία: Μπορείτε να αναζητήσετε τα ιδανικά για εσάς σπίτια προς ενοικίαση στη Θεσσαλονίκη (rental apartments Thessaloniki), να συγκεντρώσετε πληροφορίες για τις τιμές των ενοικίων ανά περιοχή, αλλά και για τυχόν ευκαιρίες που μπορεί να υπάρχουν.
 • Ευκολία στην αναζήτηση: Όλα τα διαμερίσματα προς ενοικίαση βρίσκονται συγκεντρωμένα σε μία πλατφόρμα ή σε ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων και μπορείτε να επιλέξετε αυτά που πληρούν τα κριτήρια που έχετε θέσει. Επιλέγετε την τοποθεσία που θέλετε στη Θεσσαλονίκη για ενοικίαση σπιτιού και γνωρίζετε εύκολα και γρήγορα τα διαθέσιμα ακίνητα.
 • Επιτρέπει τη σύγκριση: Μπορείτε να συγκρίνετε αγγελίες σπιτιών στη Θεσσαλονίκη και να καταγράψετε τις διαφορές στις τιμές των ενοικίων, αλλά και στις παροχές. Με τον τρόπο αυτό εντοπίζεται διαμερίσματα προς ενοικίαση που δεν ξεπερνούν την οικονομική σας δυνατότητα και παράλληλα αποκτάτε μία καλή εικόνα του χώρου που σχετίζεται με την ενοικίαση σπιτιών στη Θεσσαλονίκη.

Ακίνητα & Recon 

Στη Recon προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όχι μόνο στον τομέα που αφορά την ενοικίαση σπιτιών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην αγορά, πώληση και διαχείριση ακινήτων. 

Η εμπειρία μας και η γνώση των εξελίξεων στην κτηματαγορά  εξασφαλίζουν διαφάνεια, ασφάλεια και αποδοτική διαχείριση σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Στη Recon είμαστε πάντα στη διάθεση σας είτε ενδιαφέρεστε για αγορά διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη, για διαμερίσματα προς ενοικίαση, αλλά και για επενδύσεις σε ακίνητα.

Explore
Drag